Mehmet Uzal

12.03.2020 1282

Burdur'un yetiştireceği ender kişilerden biri olan Mehmet UZAL, 1 Haziran 1935 doğumludur. Uzal ailesinin tek oğludur. Mütevazi bir çocuk ve gençlik döneminden sonra askerliğini yaptığı İstanbul hayallerini gerçekleştirmek için iki arkadaşını da yanına alarak 1960 yılında Burdur'dan ayrılır. Üç arkadaşın çabalarıyla İstanbul'da "USO" egsoz fabrikası kurulur. Bundan sonraki hayatı hep çalışmak, üretmek yeni çalışmalarla ülkeyi kalkındırmak üzerinedir. Sayısız başarılara ve ödüllere sahip olur. 1958'de evlendiği Suna Hanım´dan Hami ve Süreyya adında iki çocuğu olan Mehmet UZAL doğduğu toprakları hiç unutmamış, hayatının en büyük yatırımını buraya yapmıştır. Ülkenin geleceğini eğitimin artmasında gören sayın Mehmet UZAL şehrimize dört önemli okul kazandırmıştır. USO İlkokulu, USO Anadolu Lisesi, Suna Uzal Ortaokulu ve son olarak da Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi.

Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri hayallerinin peşinden koşarken kendilerine bir yuva kuran Mehmet UZAL'ı onlara verilebilecek en büyük hediyeyi sunduğu için saygı ve minnetle hatırlayacaklardır .

Mekanın cennet olsun Mehmet UZAL.

Mehmet UzalMehmet UzalMehmet UzalMehmet UzalMehmet UzalMehmet UzalMehmet UzalMehmet UzalMehmet Uzal