Türkiye Entelektüel Oyunları’nın Burdur Birincisiyiz

Türkiye Entelektüel Oyunları’nın Burdur Birincisiyiz

04.05.2024 205

Türkiye Entelektüel Oyunları İl Birincisi Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi Burdur’u Türkiye Finalleri’nde temsil edecek.

 Türkiye’nin geleceğine yön verecek gençlerin kültürel ve entelektüel gelişimlerini desteklemek, düşünme kabiliyetlerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın ilk aşaması, 20 Nisan Cumartesi günü 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

 Burdur’da Türkiye Entelektüel Oyunları il birinciliğinde yaklaşık 200 lise öğrencisi yarıştı.

 Burdur’un da yer aldığı 81 ilde, 20 Nisan Cumartesi günü eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Türkiye Entelektüel Oyunları’nda Burdur’da  il birincisi, Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi oldu.

 Yarışmaya her okuldan 2 öğrenci ve 1 danışman öğretmen katıldı. Öğrencilere yarışmada 30 soru soruldu.  İl Birincisi olan Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Hatice Beril Özcan’a, Sultan Ayhan’a ve danışman öğretmenleri Ayhan Kurnaz’a il birinciliğinde biner lira ödül verildi.

 Türkiye Entelektüel Oyunları il birinciliğinde şampiyon olan Mehmet Uzal Sosyal Bilimler öğrencileri Hatice Beril Özcan, Sultan Ayhan ve danışman öğretmenleri Ayhan Kurnaz, 25-26 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak Türkiye finallerinde Burdur’u temsil edecekler.

 Türkiye Finalinde; yarışmada birinci olan takıma 100 bin TL, ikinci olan takıma 50 bin TL, üçüncü olan takıma 30 bin TL ödül verilecek. Sıralamaya giren takımlara danışmanlık yapan öğretmenlere ise sırasıyla; 30 bin TL, 20 bin TL, 10 bin TL ödül verilecek.

 Öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz.